Foto: DSB (René Strandbygaard)

RailTech-centerleder: Nye DSB-tog er en milepæl i nyere dansk toghistorie

fredag 26 aug 16
|

Kontakt

Henrik Sylvan
Centerleder
DTU Management Engineering
45 25 15 37

Nye eltog til Danmark

DSB meddelte tirsdag den 23. august i en pressemeddelelse, at DSB-bestyrelsen har godkendt et beslutningsoplæg om indkøb af 26 nye el-lokomotiver. ”Med indkøbet af el-lokomotiver tages det første skridt til at udfase de aldrende ME-diesellokomotiver samt at reducere afhængigheden af IC2 og IC4-togsættene i fremtiden" lød det i meddelelsen. Udbuddet af de nye el-lokomotiver forventes gennemført i efteråret 2016 med henblik på at kunne sætte de første lokomotiver i drift fra starten af 2020.
Centerleder på RailTech DTU, Henrik Sylvan, har i denne uge (uge 34) flere gange været anvendt som togekspert i mediernes præsentation af DSB's indkøb af nye eltog

DSB har tidligere i denne uge (uge 34) besluttet at indsætte 26 nye el-lokomotiver, som skal kunne køre 200 km/t og med teknisk mulighed for at indgå i fremtidig trafik bl.a. via den kommende Femern Bælt-forbindelse. Centerlederen for Railtech DTU peger i en kommentar i medierne bl.a. på de store miljøfordele, som kan opnås når dieseldrift forsvinder.

Samtidig er det starten på udfasning af de udskældte IC4-togserie. El-lokomotiverne omfatter en investering på ca 100 mio € ud af et forventet samlet indkøb af nyt rullende materiel på mindst 2 milliarder Euro over de næste 5-10 år, herunder flere persontog som også skal kunne køre på tværs af grænserne.

Jernbanestuderende til InnoTrans i Berlin

Railtech DTU arrangerer en studietur til Berlin den 19-20. september, som en del af programmet på uddannelseslinjen Jernbaneteknologi. Her får de studerende mulighed for at se prototyper af de mest sandsynlige fabrikater af de kommende el-lokomotiver.

Studerende, der er interesseret i at deltage på turen til Berlin, er meget velkomne til at kontakte RailTech (railtech@dtu.dk)

Nyheder og filtrering

Få besked om fremtidige nyheder, der matcher din filtrering.